82027

Z Nápověda KOS
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

82027 - VŠKP studenta

Nalezneme jako role VSO, RSO, KSZ, RDS = 82010 - přehled studentů

Formulář slouží k soupisu a prohlížení závěrečné práce studenta (VŠKP).

V prvním bloku je možné sepsat metadata VŠKP jako název, abstrakt, klíčová slova, přiřadit vedoucího a oponenta atd...

Důležitou položkou je "Stav práce".
Tato položka je důležitá pro ty fakulty, které již sbírají závěrečné práce v elektronické podobě od studentů.
Má tyto stavy:

  • zadáno - Student sám může měnit některé atributy práce (abstrakt, klíčová slova, může nahrát PDF se samotnou prací a přílohy)
  • odevzdáno - Student již práci nemůže měnit. (Může mu být vrácena.)
  • akceptováno - Vedoucí práci akceptoval (chválil). Vedoucí a oponenti mohou v KOSi stáhnout práci a vkládat posudky.

S přepnutím do stavu odevzdáno nebo akceptováno jsou spojené určité kontroly vyplněnosti práce. Při jejich nesplnění dojde k upozornění.


V bloku Soubory a posudky přiložené k práci lze suplovat práci studenta/vedoucího/oponenta a nahrát elektronickou verzi VŠKP,přílohu nebo posudek. Ke každé VŠKP může být přiložen 1 soubor typu "práce" ve formátu PDF o velikosti maximálně 50 MB, libovolný počet příloh (libovolný formát, jedna příloha může mít velikost maximálně 50 MB), jeden posudek od každého vedoucího/oponenta ve formátu PDF. V případě potřeby, kupříkladu vložení práce za studenta po termínu, je potřeba označit (zamodřit) řádek a kliknout na Shift F6 Tím se vymaže celý řádek. Nový se založí kliknutím na F6 a pak lze vložit práci znovu.


Přímo pro formulář lze nastavit tyto parametry: 82027.VSKP.UCIT.MAIL, 82027.HLID_ODEVZDANI, SZZ.MAIL4, SZZ.MAIL7, SZZ.MAIL8, SZZ.MAIL9, VSKP.MAIL.PRIRAZENI UCITELE
Jejich vysvětlení viz. abecední seznam parametrů.

přidávání vedoucího/oponenta

V případě, že v seznamu nenajdete osobu, která má být vedoucím, nebo oponentem práce, máte možnost pomocí tlačítka Vyuč..., v levo nahoře, kterým se otevře formulář 89004-soupis a editace učitelů, doplnit tuto osobu do tabulky učitelů.
Pro využití automticky posílaných e-mailů oponentům, např. SZZ.MAIL4, nezapomeňte zkontrolovat ve formuláři 89004-soupis a editace učitelů (spuštění z menu nebo v 82027 tlačítko "Vyuč..." vlevo nahoře pod tlačítkem "exit"), jestli má oponent vyplněn e-mail.

Termín odevzdání

Položka "Termín odevzdání" je aktivní podle nastavení parametru 82027.HLID_ODEVZDANI.

Termín odevzdání - tolerance pro studenta

Parametrem VSKP.TERM.TOLERANCE se může nastavit počet dní, o kolik se může student zpozdit s odevzdáním závěrečné práce.

Příklad: pokud je v 82027 nastaven "Termín odevzdání" na 22.5.2016 a v hodnotě parametru VSKP.TERM.TOLERANCE je číslo 3, student může nahrávat práci do 25.5.2016 včetně.

Udělení zápočtu z předmětu závěrečná práce

Pro zobrazení "Udělení zápočtu z předmětu závěrečná práce" v 82027 musí být vyplněna položka "Katedra obhajoby" a v první řadě i pro zobrazení zápočtu v učitelském KOSi musí mít student zapsán předmět a tento předmět musí být vyplněn v 80105-Správa číselníků v číselníku SEZNAMPRED, v seznamu PREDP..

Při udělení zápočtu použijte v položce "Učitel" klávesu F3. Objeví se seznam, kdo může zadat zápočet, z položek "Vedoucí práce 1", "Vedoucí práce 2". Pokud má být u zápočtu jiné jméno než vedoucího práce (Vedoucí práce 1), je potřeba dané jméno vyplnit v položce "Vedoucí práce 2".

poznámka - externí oponenti

Přes kos.cvut.cz může práci vidět i vedoucí a oponent, pokud má přihlašovací údaje do KOSu. Učitelé vidí samozřejmě práce, ke kterým jsou přiřazení. Oponenti ovšem často nemají do KOSu přístup (jsou jen jako externisti). V tom případě lze použít jednorázové přístupy.

Externí přístupy se nastavují pomocí parametrů VSKP.EXTERNI.UZIV a SZZ.MAIL4 (viz http://tril.cz/wiki/index.php?title=Parametry_KOS_abecedn%C4%9B)

VSKP.EXTERNI.UZIV - Pro externí učitele vytvářet dočasné přístupy do KOSi pokud jsou přiřazeni k VŠKP (počet dní platnosti účtu). Při přiřazení učitele jako vedoucího/oponenta VŠKP, bez platného uživatelského konta, je vygenerován email s HTTP odkazem sloužícím jako dočasný přístup do KOSu k dané práci (Hodnotou parametru je počet dní platnosti dočasného účtu).

Při odevzdání VŠKP práce studentem (ne)vyžadovat zaškrtnutí souhlasu s licenční smlouvou

Nastavením parametru VSKP.LIC.SMLOUVA lze nastavit, jesti se má/nemá v KOSi studentovi nabízet k zaškrtnutí licenční smlouva.

Pracovní postupy

Soubory a posudky přiložené k práci - vložení/smazíní

Soubory a posudky se vkládají ve formuláři vpravo dole - vybrat "Typ" - práce/příloha/posudek, - pokud jde o posudek, vybrat pomocí F3 "Učitele", - kliknout na "Přidat", najít tlačítkem "Procházet" příslušný soubor a náhrát tlačítkem "Nahrát", - smazání souboru - dát kurzor do řádku se souborem a použít tlačítko pro zrušení záznamu (Shift+F6) - smazání a nahrání jiného souboru - po smazání starého souboru použít nejprve občerstvení dat (F7,F8)

Parametry_KOS_abecedně