82012

Z Nápověda KOS
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Ve formuláři 82012 lze prohlížet a v mnoha případech i upravovat osobní údaje studenta, které nesouvisejí s konkrétním studiem.

Sestavování adresy pro tisk

Ve formuláři lze měnit adresu studenta. Kvůli předávání dat do matriky jsou pro prvky adresy vyžadovány kódy z číselníku (kód země, kód okresu, kód obce, kód části obce, PSČ). Kromě číselníkových položek lze vyplnit ulici, číslo (popisné nebo orientační) a doplňkovou řádku. Doplňková řádka slouží k dalšímu upřesnění adresáta, např. "bytem u Josefa Nováka".

Z uvedených údajů se sestavují řádky adresy pro tisk. Běžný tvar adresy je

 {titul} {jméno} {příjmení} {titul za jménem}
 {doplňková řádka, je-li vyplněna}
 {ulice} {číslo}
 {psč} {název pošty}

Takto utvořená adresa předpokládá, že název obce je součástí názvu pošty. Od této formy adresy se odchylujeme v těchto případech:

Není-li vyplněna ulice, zobrazuje se místo ní název obce (přestože může být obsažen v názvu pošty). Například "Střelná 15", kde Střelná je název obce.

  Střelná 15
  75612 Střelná
  

Pokud se název obce liší od začátku názvu pošty, uvádí se název obce v témže řádku jako číslo popisné, a to buď před číslem (není-li vyplněna ulice) nebo za číslem popisným (je-li ulice vyplněna).

  Střelná 15
  75612 Horní Lideč
  U vodojemu 15, Střelná
  75612 Horní Lideč

Důsledkem těchto pravidel je to, že pokud je název obce sepsán navíc do údaje "ulice" a název obce se liší od názvu pošty, tiskne se adresa ve tvaru

  Střelná 15, Střelná
  75612 Horní Lideč