81017

Z Nápověda KOS
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Přehled dokumentů přijímacího řízení

Tento formulář zobrazuje dokumenty nahrané k jednotlivým přihláškám (viz. frm 81001). Frm. zobrazuje jak dokumenty, které nahrál sám uchazeč prostřednictvím webové přihlášky, tak některé dokumenty, které k přihláškám generoval (a uložil) sám KOS (např. PDF rozhodnutí o přijetí).

Prostřednictvím tohoto formuláře mohou referentky také nahrát dokumenty za uchazeče (pokud to z nějkého důvodu nemůže udělat uchazeč sám přes web) anebo mohou uchazeči vystavit/přidat dokument školy (tlačítko Náhrát dokument přij. řízení). Nahrává-li referentka soubor ve formátu PDF, automaticky proběhne kontrola na existenci prvku elektronické ochrany (el. podpisu, nebo el. pečeti). Pokud dokumenta takový prvek neobsahuje, nic dalšího se neděje. Pokud ano, pošle se dokument na Validátor Obelisku (https://validator.cvut.cz/obelisk-gui/default/validator/userInput) ke kontrole. Dokumenty jsou kontrolovány dle politiky UZNÁVANÁ. Výsledek validace je pak vidět ve sploupcích PP (ten uvádí celkový počet prvků el. ochrany v dokumentu) a Podpis (uvádí konkrétní jméno podepisujícího a v závorce, zda je podpis validní). Barevně je pak rozlišeno jak validace dopadla - je-li buňka ve sloupci podbarvena:

  • šedě, znamená to, že dokument neobsahuje žádné prvky el. ochrany,
  • je-li podbarvena zeleně, jedná se o platný elektronický dokument, kterým dává smysl se dále zabývat a kontrolovat obsah
  • je-li podbarvena oranžově, je některý z podpisů neplatný. Dle povahy souboru se referentka musí rozhodnout, zda jej i tak akceptuje (např. u dokumentů, které pouze doplňují přijímací řízení - jako je třeba motivační dopis) anebo jej uchazeči vrátí s výzvou, aby jej vyměnil za platný el. dokument (např. u potvrzení o předchozím vzdělání)!
  • jeli podbarvena červeně bez čísla znamená to, že dokument nebyl validován. V takovém případě lze validaci spustit ručně tlačítkem vpravo dole Validace.

Poznámka:

pokud uchazeč nahraje přes aplikaci Přihláška soubor, je možné notifikovat vybrané uživatele pomocí parametru WPR.NAHRAVAT SOUBORY EMAILY