80137

Z Nápověda KOS
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Číselník STUD_PROGRAMY obsahuje seznam studijních programů. Číselník je přísupný z formuláře 80105 - Správa Čísleníků. Editovat číselník může správce číselníků (na AMU a na VŠUP STSAP, na ČVUT STSDB) a uživatelé s rolí, pro kterou správce číselníků tento číselník zpřístupnil. Pro jaké role je číselník přístupný, je vidět v přehledu číselníků ve sloupci Role. Uživateli se zobrazují pouze záznamy jeho fakulty.

Záložka STUD_PROGRAMY - Studijní programy

Zobrazuje seznam studijních programů na fakultě uživatele.

Barevné filtry
Pomocí barevných filtrů uživatel může omezit nabídků záznamů. Po zaškrtnutí barevného políčka se zobrazují následující záznamy:
žlutá    - zobrazují se záznamy, které mají začátek platnosti dnešní, nebo budoucí datum (připravované),
zelená   - zobrazují se záznamy, které mají začátek platnosti dnešní, nebo starší datum a konec platnosti dnešní, nebo budoucí datum (platné),
černá    - zobrazují se záznamy, které mají konec platnosti dnešní, nebo starší datum (ukončené),
šedivá   - zobrazují se smazané záznamy (platí TPROGRAMY.del="*").
světle zelená  - programy, které jsou platné, ale ve změně ( platné ve změně)
oranžová  - programy, které jsou platné, ale brzy končí ( platné brzy končí)

Záložka Detail

Umožňuje prohlížení a editaci informací o programu, jako je externí a interní kód, typ, jazyk, délka studia, název, garant, spolupracující ústav/fak (v případě, že se na výuce podílí více fakult), editace částky poplatek za studium, study in Prague a vkládání dokumentac, a další informace.

Typ programu Obsahuje nabídku programů: B (bakalářský), D (doktorský), M (magisterský), N (magisterský navazující) a 0 (celoživotní vzdělávání).

Oblast vzdělávání U studijních programů je možnost evidovat více než jednu oblast vzdělávání (číselná hodnota oblasti v poli Obl.vzd.). Tlačítkem Více je možné vyplnitt až 5 oblastí a ke každé oblasti zadat procento z celkového podílu. Musí být vyplněna alespoň 1 oblast a součet všech poměrů musí být vždy 100 % za podmínky, že oblast vzdělávání uvedená na hlavní panelu (oblast 1) musí být dominantní oproti dalším oblastem.

Příprava akreditace Prozatím v KOS neaktivní. Formulář nicméně připraven:

  • pole Kapacita: představuje předpokládaný počet uchazečů zapsaných ke studiu ve st. programu. Nemá vliv na kapacitu zadávanou při vypisování studijních programů pro přij. říz. (frm. 81002). Hodnota je v tuto chvíli k použití pouze do akreditačního spisu
  • zaškrtávací pole ‚Připraven‘ slouží pro přípravu akreditačních spisů a jeho zaškrtnutí říká, že je studijní plán pro akreditovaný st. program připraven (od této chvíle již nelze editovat). Od toho okamžiku se bude z KOS exportovat seznam učitelů daného st. programu (tento export bude podkladem pro přípravu části akr. spisu C1).

Záložka Osoby programu

Záložka sjednotila původní záložky ‚Školitelé‘ a ‚Členové OR‘ do jedné. V záložce je možné přidávat osoby a nastavovat jim role, které pro daný program zastávají (RSP/LEK/ŠKOL/ČLEN). Na každém řádku je možné zvolit jednu z rolí - osobu je tak možné přidat vícekrát s různými rolemi a jejich platností (od-do). Záložku mohou editovat stejné role jako dříve (STSAP, STSSP) a je dostupná pro všechny typy programů, přičemž přidělení rolí bude omezeno dle typu studijního programu (RSP bude možné vybrat vždy, Školitele a Člena RP bude možné vybrat jen u doktorských studijních programů (typ D) a Letora bude možné vybrat jen pro typ programu 0.