85501

Z Nápověda KOS
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

85501 - soupis akcí

Seznam rolí, pro které je formulář určen

  • STROF (rozvrhář fakulty) - může založit nové záznamy a editovat již existující
  • STROK (rozvrhář katedry) - může založit nové záznamy a editovat již existující, vidí pouze katederní záznamy (omezený výběr typu akcí, místností, ...)
  • STRFK (referent katedry) - může založit nové záznamy a editovat již existující, vidí pouze katederní záznamy (omezený výběr typu akcí, místností, ...)

Formulář je rozdělen na následující záložky:

  • přehled akcí
  • přehled okének dle akce

Přehled akcí

Tato záložka obsahuje již existující akce vypsané danou fakultou.
Na této záložce může uživatel vytvářet, editovat a rušit akce. Akci lze zrušit právě tehdy a jen tehdy, když nemá vypsaná okénka. V opačném případě je nejprve potřeba smazat okénka a až pak samotnou akci.
V políčkách Typ a Název lze při vytváření záznamu využít místní nabídky F3.
Při úpravě záznamu lze editovat pouze datum začátku a datum konce.

Přehled okének dle akce

V horní části obrazovky vidíte zvolenou akci. V části pod ní je soupis okének vypsaných k dané akci. Okénka lze mazat (nejsou-li již obsazena), upravovat a zakládat. Okénka lze zakládat dvěma způsoby:

Ruční zadání

V dolní části založíte patřičný záznam vyplněním všech požadovaných políček (datum, čas začátku, čas konce, místnost, katedru/fakultu) a jeho uložením.

Hromadné zadání

Po kliknutí na tlačítko hromadné zaplánování se objeví okénko, ve kterém lze hromadně zaplánovat okénka. Zadáním resp. upravením datumů se volí časový interval, pro který budou okénka generována. Všechna políčka jsou povinná. Výběrem dnů lze blíže specifikovat jaké dny se má, resp. nemá, okénko generovat. Vygenerovaná okénka se zobrazí v přehledu pod horizontální čarou. Tyto záznamy lze pak upravovat dle libosti. Kliknutím na tlačítko Uložit se uloží všechna zobrazená okénka. V některých případech může nastat kolize (vybraná místnost je v daný čas již zarezervovaná), takovéto záznamy NEJSOU ULOŽENY a zůstavají v přehledu pro možnou reeditaci. Kliknutím na tlačítko Storno je akce hromadného zaplánování okének zrušena.

Hromadné mazání okének

Ve druhé záložce zaškrtněte okénka, která chcete zrušit a potom klepněte na tlačítko "Hromadné rušení" vpravo nad blokem s časovámi okénky .

Starší možnost mazání starších okének (už není potřeba)

Pokud stojíte kurzorem na přehledu okének, můžete hromadně smazat okénka starší 10 dní stisknutím klávesy <CTRL+N>.