82323

Z Nápověda KOS
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

82323 Přihlášení k termínu, komisi

Účel

Formulář je určen pro

  • přehledné zobrazení, na jaké termíny SZZ a k jakým komisím je student přihlášen
  • přihlašování studentů na termín SZZ
  • přiřazování studentů ke komisím
  • přihlašování jednotlivých předmětů studenta (včetně obhajoby) k termínům SZZ
  • přihlašování jednotlivých předmětů studenta (včetně obhajoby) ke komisím
  • zakládání záznamů pro opravné termíny obhajoby nebo předmětu, pokud se dříve nevytvořily automaticky
  • přidávání předmětů SZZ.

Co vidíte na obrazovce

Na obrazovce vidíte údaje vztahující se k jednomu studentovi. Zhruba jsou rozděleny takto:

Informace o studentovi

Vidíte základní informace o studiu. K tomu není co dodat.

Výsledek kontroly připuštění k SZZ

Kontrolu spustíte tlačítkem "Kontrola".

Tlačítka pro přihlášení/odhlášení studenta k SZZ/komisi

Tlačítka, jejichž použití není v daném kontextu možné, jsou zbarvena oranžově. Tlačítka, která můžete použít, jsou zbarvena zeleně. Zeleně zbarvené tlačítko ještě neznamená, že příslušnou akci půjde provést. Pokud něco brání provedení akce, objeví se chybové hlášení s popisem chyb. Důvodem pro toto řešení je, aby bylo možné zjistit, co příslušné akci brání. Kdyby tlačítka byla nepřístupná vždy, když akci nelze provést, jen obtížně byste zjišťovali, jaké závady máte odstranit.

  • Přihlásit k SZZ - přihlásí všechny předměty studenta, kde chybí termín SZZ i klasifikace, k termínu SZZ.
  • Odhlásit od SZZ - odhlásí všechny předměty studenta, u kterých není vyplněna klasifikace, od budoucích termínů SZZ.
  • Přihlásit ke komisi - přihlásí všechny předměty studenta, u kterých chybí komise i klasifikace, ke zvolené komisi.
  • Odhlásit od komise - odhlásí všechny předměty studenta, u kterých není vyplněna klasifikace, od budoucích komisí.

Podrobnější popis funkcí tlačítek a podmínek, za kterých je možno je spustit, je níže v textu.

Jednotlivé předměty SZZ/obajoby

V další části vidíte všechny předměty SZZ studenta včetně obhajoby. Každý předmět má pořadí 1-5, obhajoba má pořadí 0. Pokud je zkouška z předmětu nebo obhajoba opakovaná, je daný předmět/obhajoba ve seznamu zastoupen dvakrát - první termín má číslo termínu 1, druhý termín má číslo 2. Termín je hned v prvním sloupci seznamu.

U každého předmětu/obhajoby je vidět, zda je daný předmět přihlášen na termín SZZ, pokud ano, tak na který. Stejně tak je v témže řádku vidět komise, ke které je předmět studenta přiřazen, tj. před kterou bude student skládat zkoušku nebo obhajovat závěrečnou práci. Každý předmět můžete zvlášť přihlásit k termínu SZZ nebo ke komisi. Opět jsou aktivní tlačítka zbarvena zeleně, neaktivní oranžově. Ve spodní části obrazovky (Detail termínu a komise) jsou vidět podrobnější informace o termínu a komisi z řádku, na kterém stojí kurzor.

Dále je možné přidat nový předmět SZZ, pokud nebyl z nějakých důvodů přidán dříve. Přidávat můžete klávesou F6.

A konečně lze ve formuláři zakládat záznamy pro opravné termíny, pokud se z nějakého důvodu nevytvořily dříve.

Dva režimy práce

KOS podporuje dva způsoby práce se SZZ:

  • s komisemi
  • bez komisí

Režim práce je určen parametrem SZZ.KOMISE.

S komisemi

Je-li parametr SZZ.KOMISE nastaven na "A", používají se na fakultě komise.

  • Student může před komisí absolvovat celou SZZ nebo jen některé předměty. Z daného setkání komise se studentem vznikne dílčí protokol o SZZ. Protokol je po sepsání nutné uzamknout a dílčí protokol lze vytisknout.
  • Komise má vždy určen čas konání. Čas komise je kontrolován proti období termínu SZZ, tj. čas komise musí být mezi začátkem a koncem termínu SZZ.
  • Datum klasifikace je vždy roven datum komise, která předmět/obhajobu klasifikovala.
  • Po uzamčení dílčího protokolu už není možné známky udělené danou komisí měnit.
  • Po uzamčení protokolu se pro předměty klasifikované F vytvoří automaticky záznamy pro opravné termíny. Záznamy se vytvoří s časovým odstupem, zpravidla 1 měsíc po neúspěšné klasifikaci.

Bez komisí

Je-li parametr SZZ.KOMISE nastaven na "N", lze známky ze SZZ zapisovat přímo, je nutno sepsat i datum klasifikace, nelze tisknout dílčí protokoly a kontroly správnosti dat jsou slabší než při použití komisí. V současné době se tento režim týká jen stavební fakulty ČVUT a AMU.

Funkce

Přihlašování k SZZ

Funkce Tlačítko Situace Podmínka Výsledek
Přihlášení studenta na termín Přihlásit k SZZ Nejběžnější případ. Student se poprvé přihlašuje k SZZ a přepokládá se, že celou SZZ absolvuje v daném termínu SZZ. Musí existovat alespoň jeden předmět/obhajoba, kde není zapsaná klasifikace a naní přiřazen termín SZZ. Funkce přiřadí zvolený termín SZZ ke všem předmětům/obhajobě, kde žádný termín nebyl a nebyla ani sepsána klasifikace.
Přihlášení studenta na opravný termín Přihlásit k SZZ Student opakuje obhajobu nebo některé zkoušky SZZ. V době přihlášení už by měly existovat záznamy pro opravné termíny SZZ - pro každý předmět/obhajobu by měl existovat nový záznam s termínem 2 a bez klasifikace, který je připraven pro novou klasifikaci. Postup se nijak neliší od prvního přihlášení. Musí existovat alespoň jeden předmět/obhajoba, kde není zapsaná klasifikace a není přiřazen termín SZZ. Funkce přiřadí zvolený termín SZZ ke všem předmětům/obhajobě, kde žádný termín nebyl a nebyla ani sepsána klasifikace.
Odhlášení studenta z termínu SZZ Odhlásit od SZZ Student byl přihlášen omylem nebo mu účast na SZZ byla zrušena nebo se nedostavil a omluvil se. Klasifikace nesmí být uvedena. Odkaz na termín SZZ je u předmětu zrušen, předmět je připraven pro nové přihlášení na termín SZZ.
Přihlášení jen vybraného předmětu na termín SZZ přid - v řádku předmětu v části Termíny Pokud bude dělat státní zkoušku jen z některých předmětů, případně jen obhajovat ZP, lze k SZZ přihlásit jen ty předměty, ze kterých bude zkoušen. Daný předmět nesmí být klasifikován a nesmí být přiřazen k žádnému termínu SZZ. Přepisovat termín není dovoleno, jen odhlásit a přihlásit. Daný předmět bude přihlášen k SZZ.
Odhlášení předmětu z termínu zruš - v řádku předmětu v části Termíny Je třeba zrušit přihlášení předmětu k termínu SZZ. Klasifikace nesmí být uvedena. Odkaz na termín SZZ je u předmětu zrušen, předmět je připraven pro nové přihlášení na termín SZZ.

Přihlašování ke komisi

Funkce Tlačítko Situace Podmínka Výsledek
Přiřadit studenta ke komisi Přihlásit ke komisi Chci všechny neklasifikované předměty SZZ včetně obhajoby přiřadit k téže komisi. Dílčí protokol pro daného studenta a komisi nesmí být uzamčen. Data komise musí být mezi začátkem a koncem termínu SZZ. Pokud se přiřazení týká i obhajoby, musí být splněny další podmínky kladené na VŠKP.

Nesplněné podmínky se zobrazí po stisknutí tlačítka.

Jsou-li splněny podmínky pro přihlášení ke komisi, všechny předměty bez klasifikace se přiřadí ke komisi.
Odhlásit studenta od komise Odhlásit od komise Oprava chybného přiřazení nebo změna. U žádné z komisí, od kterých má být student odhlášen, není vyplněn počet příloh a návrhy komise. U všech předmětů bez klasifikace je zrušena komise.
Přihlášení předmětu/obhajoby ke komisi přid - v řádku předmětu v části Komise Je třeba přihlásit ke komisi jen jeden předmět/obhajobu. Předmět nesmí být klasifikován. Dílčí protokol pro daného studenta a komisi nesmí být uzamčen. Čas komise je mezi začátkem a koncem termínu.

Pokud se přiřazení týká obhajoby, musí být splněny další podmínky kladené na VŠKP. Nesplněné podmínky se zobrazí po stisknutí tlačítka.

Přihlášení předmětu/obhajoby ke komisi.
Odhlášení předmětu/obhajoby od komise zruš - v řádku předmětu v části Komise Řešení nestandardních situací. Předmět nesmí být klasifikován. Předmět je odhlášen od komise.