82016

Z Nápověda KOS
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Formulář Poznámky studenta (vstup z frm 82010 Přehled studentů) má za cíl nahradit papírové ‚lístečky‘ v papírových složkách studentů.

Struktura formuláře

Formulář se skládá ze tří oddílů':

  • seznam poznámek (každý řádek = jedna poznámka). Ke každé poznámce je možné přiložit nejen dokument, ale také datum upozornění, kdy referentce přijde e-mail (viz níže).
U poznámky je možné nastavit příznak ‚D důvěrné‘, kdy poznámku uvidí pouze STO. Příznak ‚V vyřešeno‘ pak referentka zaškrtne, když je poznámka daná termínem splněna. Lze připojit poznámku viditelnou pro studenta. 

Poznámky se sepisují poznámky tlačítkem "Nový záznam" nebo klávesou F6. Poznámka se uloží tlačítkem "Uložení změn" nebo klávesou F2 nebo tlačítkem "Zápis". Další poznámka se sepíše opět talčítkem "Nový záznam" nebo klávesou F6, čímž se spodní oddíl vyprázdní pro napsání textu poznámky + uložit tlačítkem "Uložení změn" nebo klávesou F2 nebo tlačítkem "Zápis".

  • detail aktuálně vybrané poznámky (viditelné pro STO a pro studenta)
  • ukazuje na poznámky odjinud. Sloupce značí: zdroj poznámky, kód semestru, kód a název předmětu, poznámka, která byla u předmětu vyplněna (například bodové hodnocení).

Poznámku nelze smazat, ale vyškrtnout tlačítkem "Vyškrtnutí". Vyškrtnuté poznámky nejsou vidět. Všechny i vyškrtnuté poznámky lze zobrazit tlačítkem "Zobrazit všechny poznámky (i vyškrtnuté)".

Tlačítko Hledej

Tlačíko v záložce Přehled studentů (frm 82010) umožňuje listování studentů podle poznámky: funkce ‚Hledání studenta podle poznámky‘ vypíše seznam studentů, u kterých existuje poznámka s hledaným textem (tlačítko ‚Hledat‘ na levé svislé liště).

E-mailové upozornění reference

Pokud referentka na dané součásti chce dostávat e-mailové upozornění, je třeba na fakultě přidat a aktivovat v katalogu mailů (80126) e-mail POZNAMKA.INFO_O_VYPRSENI.POZNAMKY. V případě, že si fakulta e-mail nastaví a aktivuje, e-mail se vygeneruje 1 měsíc před splněním poznámky a následně ještě 1 den před splněním.