82013

Z Nápověda KOS
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Formulář 82013 (Záložka studium) se otevře z 82010 - Přehled studentů

Tiskové sestavy - platí pro všechny tiskové sestavy iKOSu s patičkou

V patičce nad čarou - údaje Vyřizuje:, Telefon:, E-mail: - tisknou/netisknout

Pomocí parametru UDAJE.NAD_CAROU můžete hodnotou "A"-tisknout nebo "N"-netisknou v parametru určit, jestli se údaje na všech tiskových sestavách budou/nebudou tisknout.

Tisková sestava "Rozhodnutí o přerušení"

Pro potřeby studenta – rodiče, který žádá přerušení studia, je zavedena nová událost PR – přerušení studia rodičovskou dovolenou. Takto označený student(ka) je v matrice evidován jako klasicky přerušený student (s jedinou výjimkou, že se mu doba přerušení nezapočítává do celkové doby studia, což v KOSu ale nesledujeme). Škola mu má také umožnit snadnější návrat z přerušení.

(Již dříve zavedený stav „R“, student(ka) má přidělenu událost R01, označuje studenta – rodiče, který studium nechce přerušit, ale dále studuje. Takto označený student(ka) odchází do matriky jako aktivně studující rozpočtový student, doba studia se mu však nezapočítává do odstudované doby studia a při studiu mu mají být poskytnuty úlevy.)

Pro roli STRDS

Položka "Školitel"

V položce "Školitel" se po F3 nabízí pouze záznamy z formuláře 89004 zadané jako osoby a s příznakem "Školí doktorandy".

Položka "Šk. pracoviště"

V položce "Šk. pracoviště" se po F3 nabízí údaje z číselníku SKOLPRAC - Školící pracoviště.

Změna studijního programu

Pod tlačítkem "Převod" na levé svislé liště. Otevře se upravený formulář Změna studijního programu (upraven v návaznosti na chystaný metodický pokyn „Postup pro studenty zapsané ve studijních programech s koncem akreditace do 31. 12. 2024“).

Změny oproti původnímu frm

  • defaultně zaškrtnutá volba ‚Přesunout zapsané předměty ze starého studia.‘;
  • pole ‚Kód studijního oboru‘ je přejmenováno na ‚Specializace‘;
  • pole ‚Datum (uznání)‘ je předvyplněno datem začátku nového studia;
  • pole ‚Semestr‘, kde lze vyhledat (F3) nabídku všech platných semestrů pro uznání předmětů (při zaškrtnutí pole ‚Při uznávání zachovat původní semestr‘ se položka ‚Semestr‘ vyprázdní);
  • pole umožňující přesunout aktuálně zapsané předměty ze starého studia do nového do PRISEM (PRISEM2).

Parametry pro uznání předmětů v budoucnosti

Z důvodu relativní časové náročnosti realizace přestupu a nutnosti dělat jej po jednotlivcích existuje možnost si 'předpřipravit nové studium s datem zahájení v budoucnu a k tomuto datu (v budoucnosti) předuznat předměty. KOS standardně uznání předmětů s datem v budoucnosti nedovoluje, je to však možné s parametry (globálními):

Tyto paramety nastavuje pro fakultu výpočetní centrum.

Tlačítko Ostrý převod

Stisknutím vygeneruje protokol převodu v XLSX (excel). Výpis obsahuje sloupce: stav (uznán/již uznán/zapsán do PRISEM/nepřevedený/nepřevedený-absolvován vícekrát), zakončen, semestr, kód a název předmětu, zp. zakončení, datum zápisu a klasifikace, klasifikoval, známka, datum zápočtu, udělil, zápočet. Ve spodní části výpisu je uveden seznam neuznaných předmětů. Stav ‚nepřevedený-absolvován vícekrát‘ ukazuje na situaci, kdy byl předmět absolvován v různých semestrech opakovaně. Do jednoho semestru není možné uznat/zapsat jeden předmět vícekrát, a KOS automaticky uzná takový předmět pouze jednou. KOS proto ve výpisu takové předměty označí stavem ‚nepřevedený-abs. vícekrát‘. Pokud se tomuto chcete vyhnout, je nutné vybrat volbu při uznávání zachovat původní semestr, ve kterém byl předmět absolvován. Datum splnění předmětu však bude odpovídat začátku nového studia.