81020

Z Nápověda KOS
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Vypsání termínů

Formulář obsahuje 4 hlavní záložky

  • Přehled termínů (1. kolo)
  • Podřízené termíny (2. kolo)
  • Přehled termínů (2. kolo)
  • Přehled termínů (3. kolo)


V tomto formuláři se vypisují termíny pro

  • přijímací řízení nebo
  • pro zápis

Výběr se provede v první záložce Přehled termínů (1. kolo) nahoře zaškrtnutím jedné z možností.

Uchazeči si mohou termín změnit sami ve webové přihlášce.

Uchazeč se může přes elektronickou přihlášku ke studiu přehlásit na jiný termín. Jsou mu nabídnuty všechny termíny, které mají ve sloupci "Web" hodnotu A. Uchazeč se samozřejmě může přihlásit pouze na termín, který je zároveň určen pro jeho typ programu (B/N/D), je na něm kapacita, je v budoucnosti a je stejného typu jako jeho současný termín (tj. je určen pro zápis/pro přijímací řízení).

K samotnému zobrazení termínu v elektronické přihlášce je také nutné nastavit parametr WPR.TERMINY na hodnotu A. (viz také Parametry_KOS_abecedně#W)

Uchazeč se může pouze "přehlásit" na jiný termín, nikoliv přihlásit, pokud termín nemá žádný. (Počáteční rozdělení studentů na termíny tedy musí udělat studijní oddělení)

Termín si mohou měnit pouze uchazeči, kteří sepsali elektronickou přihlášku (ke změně termínu je totiž nutné heslo zadané při vytvoření přihlášky). Uchazeč, jehož přihlášku ručně zadala referentka do KOSu, má možnost se na termíny v elektronické přihlášce pouze podívat.

Pokud si chcete ověřit, na které termíny se může konkrétní uchazeč přehlásit, stačí zadat jeho kód přihlášky na http://prihlaska.cvut.cz (na AMU http://prihlaska.amu.cz) v sekci Na svůj výsledek přijímacího řízení se můžete podívat zde:

Aby se další termíny uchazeči ve webové přihlášce nabídly, musí být splněn:

  1. Uchazeč musí být na nějaký termín přiřazen.
  2. Termín, na který je uchazeč přiřazen, nesmí mít podtermíny.
  3. Další vypsané termíny, musí být kompatibilní s přihláškou (typ_programu, stejný obor nebo bez, stejná forma studia nebo bez)
  4. Další vypsané termíny musí mít nastaven příznak "Web=A" Možnost přihlásit se přes web. přihlášku

Parametr WPRVYSL má vliv na to, jestli se budou zobrazovat a nabízet zápisové termíny (tedy atribut "Typ.term"="zápis"). Pokud je ještě před obodobím zobrazení výsledků, zobrazují a nabízí se k přehlášení jen termíny s atributem "Typ.term"="přijímačky").

Přehled termínů (1. kolo)

Použitím rychlého tlačítka “Nový záznam“ nebo klávesou F6 se vytvářejí termíny – datum, začátek, konec, místnost (F3), atd.

Každý termín má na konci řádku možnost soupisu komise, tlačítko “K…“. Jediná podmínka pro sepsání komise je, aby byl u termínu vyplněn sloupec T (Typ studijního programu).

Podřízené termíny (2. kolo)

Po vybrání termínu ze záložky Přehled termínů (1. kolo) přejdeme do záložky Podřízené termíny (2. kolo), kde se vypisují podřízené termíny vybraného termínu stejným způsobem jako v záložce Přehled termínů (1. kolo).


Přehled termínů (2. kolo) a Přehled termínů (3. kolo)

Termíny se vypisují stejným způsobem jako v záložce Přehled termínů (1. kolo)