80204

Z Nápověda KOS
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

80204 - hromadné akce pro správce aplikace STSAP

Přípustné role

Formulář je určen pro roli STSAP.

Formulář umožňuje následující akce:

Hromadná aktualizace rolí

Funkce slouží k aktualizaci rolí u zapsaných předmětů ve vybraném semestru.

Funkce zkontroluje role u zapsaných předmětů ve vybraném semestru podle aktuálního studijního plánu studenta. Nesouhlasí-li, provede se oprava. Seznam opravených předmětů se zapíše do logu, který lze po skončení akce prohlédnout na záložce Výsledky akce. Tato funkce se hodí po změně studijního plánu studenta. Vstupní parametry:

  • kód semestru, v kterém se provede aktualizace rolí.

Obnova rozvrhu

Funkce slouží k obnovení rozvrhu studenta k určitému datu.

Vstupní parametry:

  • kód semestru, v kterém se bude rozvrh měnit,
  • datum a čas, datum a čas, ke kterému se rozvrh obnoví, zadává se ve tvaru DD.MM.RRRR HH:MI,
  • student, u kterého se rozvrh bude měnit. Studenta vyhledejte pomocí klávesy <F3>. Do pole student můžete zadat část příjmení a potom stisknout <F3>, nebo příjmení nezadat, stisknout <F3> a potom pro zůžení výběru postupně zadávat jednotlivá písmenka z příjmení studenta.

Promítnutí programů

Funkce slouží k promítnutí studijních programů z 84001 - Přehled a soupis předmětů do vypsaných předmětů v 85102 ve vybraném semestru.

Vstupní parametry:

  • semestr, do kterého se mají studijní programy promítnout. Semestr může být pouze PRISEM nebo PRISEM2.
  • katedra, chcete-li zůžit promítnutí studijních programů pouze na určitou katedru, zadejta sem kód katedry. Nebude-li katedry vyplněna, provede se akce ve vybraném semestru na všechny vypsané předměty fakulty.

Doplnění váženého průměru

Funkce umožní doplnit do přihlášek uchazeče o magisterský nebo navazující studijní program (do položky TPRIHL.hodnX, kde X je číslo), nejlepší vážený průměr z předchozích bakalářských studií.

Vstupní parametr:

  • aktualizovat, chcete-li přepsat i vyplněné položky (TPRIHL.hodnX), zaškrtněte toto zaškrtávací políčko. V opačném případě nechte políčko prázdné.

Hromadná kontrola připuštění k SZZ

Funkce slouží k hromadné kontrole připuštění k SZZ. Kontrola se provede u studentů se studijním stavem "S" a "P" na fakultě uživatele u studijních programů, které končí státní závěrečnou zkouškou.

Hromadná kontrola prerekvizit Q a S

Umožňuje ruční kontrolu prerekvizit Q a S na fakultě uživatele. Aby kontroly proběhly, musí být založený email (viz 80127) VZTAH.Q.ZRUSENI, resp. VZTAH.S.ZRUSENI. Výsledek kontrol se tiskne do tabulky. Obsahuje seznam studentů, kteří jsou upozorněni, že budou odhlášeni ze zkoušky a seznam studentů, kteří při kontrole byli odhlášeni ze zkoušky.

  • Ruční kontrola prerekvizity Q

Založit email VZTAH.Q.ZRUSENI. Nastavit parametry QSMAZANI a QVAROVANI (tak, že hodnota QVAROVANI musí být větší než hodnota QSMAZANI). Kontrola se provede stisknutím tlačítka "Akce".

  • Ruční kontrola prerekvizity S

Založit email VZTAH.S.ZRUSENI. Nastavit parametry SSMAZANI a SVAROVANI (tak, že hodnota SVAROVANI musí být větší než hodnota SSMAZANI). Kontrola se provede stisknutím tlačítka "Akce".