80201

Z Nápověda KOS
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Zvětšete náhled formuláře kliknutím na něj.

Formulář menu

Formulář slouží především k navigaci a spouštění funkčních formulářů.

Hlavním menu lze buď pomocí myši rozklikávat stromovou strukturu nebo pomocí šipek stromovou strukturou procházet a vyhledat požadovaný formulář. Ten lze spustit/otevřít buď poklepáním myši nebo stiskem klávesy ENTER.

Pokud máte v systému přiděleno více rolí, můžete mezi nimi volit pomocí změny položku Pracujete jako. Po změně role se vygeneruje nové Hlavní menu s formuláři přístupnými právě pro tuto roli.


Vyhledávání

Pokud nevíte kde v menu se Vámi hledaný fromulář nachází a přitom znáte alespoň část jeho názvu, můžete použít pole Vyhledat formulář v menu. Do pole napíšete část názvu formuláře (nebo část jeho čísla) a stisknete tlačítko Hledat. Pokud v menu formulář s takovým názvem exituje, menu se "rozevře" a aktuální výběr se nastaví na tento formulář. Pokud stisknete znovu tlačítko Hledat systém se pokusí najít další formulář obsahující hledaný výraz.

Oblíbené položky

Pokud s nějakým formulářem pracujete často, lze ho přiřadit do tzv. Oblíbených položek. Pomocí tlačítka Přidat lze aktuálně zvolený formulář v hlavním menu přesunout mezi oblíbené položky a bude tak vždy přístupný (i při příštím přihlášení) ke spuštění pouhým poklepáním(dvojklikem) myši na něj v oblíbených položkách.