80152

Z Nápověda KOS
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Formulář 80152 Číselník školení

Jedná se o vnořený formulář ve frm 80105 Správa číselníků. Číselník se vyhledá pod heslem SKOLENÍ. Obsahuje záložky 'Přehled školení' a 'Detailní informace školení'. Frm mohou editovat role STSSP (Správce studijních plánů); STRSO (Referent studijního oddělení); STSAP (Správce komponenty); STSDB (Správce databáze); STVSO (Vedoucí studijního oddělení).

Školení – přehled

V záložce „Školení – přehled“ je vypsán seznam školení přístupných dané fakultě (školení buď zadal uživatel fakulty, nebo i školení jiných fakult, u kterých jejich tvůrce zvolil volbu Veřejné – viz dále). Ve sloupci ‚Fakulta‘ je uvedeno, na jaké fakultě je školení zavedeno. Pokud bychom chtěli filtrovat pouze svoji fakultu, je možné zakliknout políčko ve spodní části formuláře – ‚Zobraz školení jen mojí fakulty‘. Políčka Kód, Název, Typ, Platí, Období, URL, Forma kurzu (on-line, prezenční, písemné), Platnost do, Veř a Poznámka editujeme v záložce „Školení – detail“. Políčko Veř sděluje (je-li zaškrtnuto), že školení sepsané na konkrétní fakultě je možné použít i na fakultách jiných – tedy, že je školení veřejné. Poslední tři políčka Přid – Splň – Nesplň ukazují počty studentů, kteří mají školení: přiděleno – splněno – nesplněno. Tato políčka v tomto formuláři editovat nelze, zobrazují údaje dopočtené na základě vyplnění údajů ve frm 82041 Školení ke studijnímu plánu a 82040 Školení studenta.

Školení – detail

V záložce „Školení – detail“ vyplníme Kód a Název školení, zvolíme jeho typ a vyplníme platnost (číselná hodnota společně s políčkem období – den, týden, měsíc, rok). Můžeme vyplnit webovou stránku školení a zvolíme, jakou formou školení probíhá. Políčko ‚Platnost do‘ říká, do kdy bude toto konkrétní školení platné a bude se zpracovávat. Po tomto datu již platné nebude. Můžeme připojit poznámku a zaškrtnutím políčka ‚Všechny fakulty‘ uvést, zda má být školení platné pro celou školu (= sloupec Veř v záložce Školení – přehled).